مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فیروزه بر تاثیر تغذیه بر سیستم ایمنی بدن و نقش آن در پیشگیری از بیماری کووید-19 تاکید کرد.

سیما اخروی در گفتگو با وب دا در خصوص نقش تغذیه در دوران کرونا و باورهای غلط در این زمینه گفت: مصرف زیاد مکمل ویتامین سی با تصور مقاومت در برابر ابتلا به کرونا یکی از این باورهای نادرست بوده چراکه مصرف خودسرانه و بیش از حد ویتامین سی در فرد سالمی که در رژیم غذایی خود از انواع میوه ها و سبزیجات استفاده میکند ضرورتی نداشته و میتواند در افراد مبتلا به سنگ کلیه موجب افزایش سنگ سازی و همچنین موجب تخریب مینای دندان شود.

وی افزود: شیر ماده غذایی خلط آور است و باعث افزایش ترشح موکوس در دستگاه تنفس میشود، لذا مصرف آن در فرد مبتلا به کرونا که دچار عوارض ریوی مثل سرفه، خلط یا سوزش گلو میباشد ممنوع و در سایر افراد منعی ندارد و مصرف سایر گروه های لبنیات به خصوص ماست ترجیحا از نوع پروبیوتیک توصیه میگردد.

مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فیروزه در ادامه عنوان کرد: باور اشتباه دیگر در خصوص مصرف بیش از حد سیر و جلوگیری از ابتلا به کرونا می باشد که در این خصوص تا کنون هیچ مطالعه ای تاثیر سیر در پیشگیری از ابتلا به کرونا را تایید نکرده است؛ سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی در مقابله با میکروب ها می باشد اما زیاده روی در مصرف آن به خصوص در افرادی که داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین یا وارفارین مصرف میکنند یا مبتلا به خونریزی معده هستند می‌تواند مضر باشد.

سیما اخروی در پایان ضمن تاکید بر مراجعه به متخصصین و کارشناسان حوزه سلامت و پرهیز از خوددرمانی گفت: کلید سلامتی و مقاومت بدن در برابر انواع بیماری ها رعایت اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزمره و مصرف تمام گروه های هرم غذایی به ویژه میوه ، انواع سبزی ها، لبنیات ، حبوبات و چربی های گیاهی است و هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند معجزه کند و توصیه میگردد افراد هرگز تحت تاثیر شایعات، در مصرف برخی اقلام غذایی یا دمنوش ها افراط نکنند چراکه حتی مفید ترین گیاهان یا مواد غذایی نیز در مقادیر زیاد میتوانند خطرناک باشند.